често задавани въпроси

Hills of Rock SOFIA EDITION ще се проведе на 02 и 03 юли 2022г. Мястото на фестивала е парк „Летище София“, а GPS локация на Hills of Rock SE можете да видите тукДо фестивала ще можете да стигнете с метро, автобусен транспорт или личен автомобил, като на разположение са паркинг билети.

1. Обща информация
Паркинг зоната на Hills of Rock SOFIA Edition е разположена на около 350м. от фестивалната зона. Паркингът можете да достъпите, пътувайки към Терминал 2 на софийското летище. За Ваше улеснение, прилагаме GPS координати, които директно да зададете в своята навигация.

2. Паркинг билети и работно време
Можете да закупите еднодневен или двудневен достъп до паркинг зоната само предварително от ticketstation.bg. Паркинг билети няма да се предлагат на място. Закупуването на паркинг билет гарантира наличието на паркомясто за един автомобил.
Паркинг зоната:
– е с контролиран достъп и ограничен капацитет;
– е в непосредствена близост до фестивалната зона;
– е с работно време от 16:30ч. на 02.07.2022г. до 12:00ч. на 04.07.2022г.;

Резервирайки еднодневен достъп, можете да паркирате в 17:00ч. на деня на резервацията и да напуснете паркинга не по-късно от 12:00ч. на следващия ден. В случай, че не напуснете в интервала на валидност на билета, автомобилът ще бъде репатриран.

* За да достъпите паркинг зоната задължително трябва да представите и валиден еднодневен или двудневен билет за HILLS OF ROCK – SOFIA EDITION/Hills of Bass при пристигане.

1. Как да закупя билет за фестивала?
Билетите за Hills of Rock Sofia Edition са в продажба  на ticketstation.bg, в магазини „На Тъмно“ и в мрежата на Fast Pay. От месец май 2022 на разположение е и възможност да вземете билет на разсрочено плащане с 0% оскъпяване от TBI Pay – можете да прочетете повече тук. За да вземете своя билет от Ticketstation.bg на разсрочено плащане или с отстъпка като член на Fest Club, трябва задължително да влезете като регистриран потребител. В противен случай, можете да закупите билет като гост в няколко лесни стъпки:
  1. Избирате вида на билета и колко броя искате;
  2. Проверявате поръчката си;
  3. Избирате как да въведете данните си, като най-добре е да го направите с регистрация в сайта, която може да направите и по време на поръчката;
  4. Извършвате плащане с карта. След като завършите поръчката си, ще получите билета си в електронен вариант в съответствие с желанието на Ticketstation.bg за дигитализиране на процесите.
2. Допълнителни услуги за билети
Билети за Hills of Rock Sofia Edition и Hills of Bass можете да закупите със здравна застраховка от Euroins. Можете да разгледате какво включва застраховката на този линк. Стойността ѝ се равнява на 7% от стойността на избрания билет. Освен това, можете да закупите билет/и на разсрочено плащане с 0% оскъпяване от TBI по една от две схеми на изплащане. Прочетете повече тук.

3. Информация за регулярните билети за Hills of Rock Sofia Edition В продажба са регулярни билети за изданието – можете да разгледате всички предимства и разлики тук. На разположение са стандартен двудневен билет на цена 180лв., който включва достъп и до Hills of Bass сцената., еднодневен билет на цена 140лв., който включва достъп до Hills of Bass за съответния ден, еднодневни и двудневни паркинг билети, както и отделни билети само за Hills of Bass. Имайте предвид, че всички лица под 18г. трябва да бъдат с придружител и попълнена декларация за придружител. Можете да я изтеглите и разпечатате от тази връзка.

4. Информация за Fest Club
Членове на Fest Club могат да закупят билети за Hills of Rock Sofia Edition с 30% отстъпка и за Hills of Bass с 20% отстъпка до 30.06.2022 след регистрация на festclub.festteam.bg. Можете да прочетете повече тук.
1. Какво е разрешено да се внася в зоната на фестивала?
Като цяло в зоната на фестивала е разрешено внасянето само на лични вещи и дрехи. За ваше улеснение добавяме списък на някой разрешени неща, за които може да възникнат въпроси:
 • Слънцезащитен крем;
 • Репелент (препарат за предпазване от ухапване от насекоми) – да НЕ е под формата на аерозол/в опаковка под налягане;
 • Запалка;
 • Цигари / Е-цигари;
 • 0,5 л. пластмасова бутилка с вода;
 • Медикаменти (астма спрей, хапчета и др.);
 • Външна батерия за зареждане на телефон (POWERBANK);
 • Разтвор за контактни лещи;
 • Дезинфектант за ръце;
 • Инсулинова спринцовка (НЕ нормална спринцовка, а такава с много къса игла), максимално позволена е 1 спринцовка;
 • Малка бутилка инсулин.
2. Какво не бива да се внася в зоната на фестивала?
Имайте предвид, че ако притежавате един или повече от тези предмети, те ще Ви бъдат отнети при влизане в зоната на фестивала. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение. За да избегнете подобна ситуация, НЕ взимайте със себе си следните предмети и вещества:
 • Вещества, чиято употреба е забранена от закона;
 • Наркотични вещества и принадлежности за тяхната употреба;
 • Хладни, огнестрелни оръжия и други средства за самозащита (като например, но не само, всякакви размери ножове, газови пистолети, лютив спрей) или други опасни предмети, които могат да се използват като оръжия;
 • Запалими вещества или течности, включително аерозоли;
 • Маркери, спрейове;
 • Раници и чанти с вместимост по-голяма от 10 литра или около 35х25х12 см.
 • Стъклени и пластмасови контейнери, стъклени/метални/пластмасови бутилки, метални чаши и твърди опаковки;
 • Плюшени играчки;
 • Играчки с дистанционно управление като коли, самолети, хеликоптери и други подобни;
 • Храна и алкохол;
 • Вода за един човек в разфасовка по-голяма от 0,5 литра;
 • Балони, надуваеми топки, запалими сфери, летящи фенери, както и фризбита и други летящи дискове;
 • Чадъри, факли, пръчки (вкл. селфи стикове);
 • Обемисти предмети, столове, кутии, шалтета, спални чували и палатки;
 • Велосипеди, скейтборди, ховърборди, електрически скутери и други превозни средства;
 • Домашни животни, с изключения на кучета-водачи;
 • Лазери, лазерни писалки и сходни на тях светлинни устройства;
 • Водни пистолети, спрей бутилки и други, разпръскващи вода;
 • Музикални инструменти и озвучителни системи;
 • Мегафони;
 • Дронове и други летящи обекти;
 • Професионални камери и видеооборудване (такива камери, чийто обектив е сменяем);
 • Пиротехнически материали, вкл. фойерверки, бенгалски огън и др.;
 • Колани-вериги, обвити ремъци и колани със шипове (конусни шипове);
 • Флайери, които не са изрично разрешени от организатора.
Изброените по-горе предмети ще бъдат конфискувани на входа от охраната. Имайте предвид, че някои бижута или други мърчандайз артикули (като вериги, шипове и т.н.) също могат да бъдат счетени за опасни и да бъдат отнети на входа. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение! Организаторът запазва правото си да разшири списъка със забранени предмети по всяко време.

3. Разрешено ли е да се влиза и излиза от фестивалната зона?
Многократното влизане и излизане на фестивала е забранено най-вече от съображения за сигурност. При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието.

4. Може ли да се снима свободно?
Позволено е да се снима САМО с телефон и фотоапарат тип „сапунерка“ (такъв, който не позволява смяна на обектива). Забранено е да се внася професионална или полупрофесионална фото или видео техника, както и дронове.

5. Мога ли да внасям храни и напитки?
Забранено е внасянето на храни и напитки от всякакъв тип в рамките на фестивала. Там ще имате достъп до барове с храни и напитки. Позволено е внасянето на вода в разфасовки до 500ml на човек. В случай на екстремно високи температури е възможно това количество да бъде увеличено на 750ml.

Организатор на Hills of Rock Sofia Edition е Фест Тийм ЕООД, в партньорство с КМД и HMSU.

Fest Team е промоутърска компания, чиито събития на живо събират над 100 000 души на година.
Компанията е организатор на най-големите музикални и танцови събития и фестивали в България. Дейността на дружеството е насочена основно към българската аудитория и в частност към чуждестранната.
Работата на екипа се отличава с високо-качественото изпълнение на проектите, както и следването на европейските тенденции и стандарти на работа, като това се разпознава на международно ниво.
Фест Тийм е единственият представител на Live Nation в България.
Част от проектите в портфолиото на компанията са фестивалите: Hills of Rock; Spice Music Festival; ARTE Feastival, Fanta Dance Festival, а от скоро и Street Food & Art Festival, както и концертите на: Lenny Kravitz, Sting, Five Finger Death Punch, Papa Roach, Hollywood Undead, Brayan Adams, Tom Jones, Lord of the rings: In Concert и др.

„Културно-масова дейност” ЕООД (КМД) е културен оператор от 2018 г., специализиран в организирането на концерти, представления, изложби, изложения, кино прожекции, културни прояви и фестивали. За последните 2 год., екипът е организатор на редица събития като STREET FOOD FEST „Кино и Храна” – Пловдив, Бургас и Варна, SPICE MUSIC FESTIVAL и др.

1. Ще има ли осигурен лекарски пункт?
На територията на фестивала ще бъдат позиционирани няколко лекарски екипа. Важно е да се информирате за тяхното местоположение от предварително изнесените информационни табла, за да сте подготвени, в случай на нужда.

2. Осигурен ли е равен достъп за хора в неравностойно положение?
Полагаме усилия, за да направим Фестивала достъпен за хора с увреждания. Предвиден е отделен вход, така че да бъде максимално улеснено преминаването през главния вход на фестивала, както и специални тоалетни на лесно достъпни места. При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

3. Има ли къмпинг зона към фестивала?
Не, за съжаление на територията на Hills of Rock Sofia Edition не е предвидена къмпинг зона.

4. Кога да дойда на Фестивала?
Имайте предвид, че е желателно да дойдете на място поне половин час преди започването на концертите в конкретния ден. Полагаме усилия, за да избегнем струпванията на хора, но имаме нужда от Вашето разбиране, за да улесни процеса още повече.

5. Какви са началният и крайният час на фестивала?
Часовете са ориентировъчни и могат да бъдат променени до началото на фестивала! Hills of Rock Sofia Edition започва официално на 02.07.2022 в 17:00ч. и приключва на 03.07.2022 около 04:00 след приключване на Hills of Bass. Пълната програма по фестивални дни и изпълнители предстои да бъде обявена.

6. Ще работи ли метрото с удължено работно време?
Метрото ще работи със стандартното си работно време. Имайте предвид, че изпълненията на Hills of Bass сцената приключват около първия курс на метро влаковете.

7. Мога ли да взема допълнителен стол/детска количка/одеяло?
За да гарантираме комфорта на всички посетители, около всички сцени има достатъчно места за сядане. Не е препоръчително да взимате допълнителни столове, освен ако това не е изключително наложително. На практика, не е забранено да дойдете с детска количка на събитието, но имайте предвид, че звукът е с много висока сила и това може сериозно да увреди слуха на Вашето дете.

8. Осигурен ли е безплатен достъп за деца?
Лица до 10 години включително (ненавършили 11г.) влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет. На влизане трябва да представите лична карта и билет за събитието. Ако нямате навършени 18 години, трябва да представите и декларация в 2 екземпляра, подписана от лицето което ви придружава. Декларации ще можете да попълните и на входа на събитието. Изтеглете декларацията от този линк.

9. Имам допълнителен въпрос/проблем. Как да се свържа с Вас?
Пишете ни на info@festteam.bg или на официалната ни страница във Facebook – следим редовно всички коментари, мнения и въпроси.
Hills of Rock
 SOFIA EDITON
festteam
kmd

партньори

с медийната подкрепа на