често задавани въпроси

Hills of Rock ще се проведе на 21, 22 и 23 юли 2022г. Имайте предвид, че началната дата на фестивала е четвъртък. Мястото на фестивала е ул. Ясна поляна 23 (в началото на Гребен канал), а GPS локация на Hills of Rock можете да видите тук

1. Как да закупя билет за фестивала?
Билетите за Hills of Rock са в продажба на ticketstation.bg, в магазини „На Тъмно“ и в мрежата на Fast Pay. От месец май 2022 на разположение е и възможност да вземете билет на разсрочено плащане с 0% оскъпяване от TBI Pay – можете да прочетете повече тук.

За да вземете своя билет от Ticketstation.bg на разсрочено плащане, трябва задължително да влезете като регистриран потребител. В противен случай, можете да закупите билет като гост в няколко лесни стъпки:

  1. Избирате вида на билета и колко броя искате;
  2. Проверявате поръчката си;
  3. Избирате как да въведете данните си, като най-добре е да го направите с регистрация в сайта, която може да направите и по време на поръчката;
  4. Извършвате плащане с карта.
   След като завършите поръчката си, ще получите билета си в електронен вариант в съответствие с желанието на Ticketstation.bg за дигитализиране на процесите.

2. Допълнителни услуги за билети

Билети за Hills of Rock можете да закупите със здравна застраховка от Euroins. Можете да разгледате какво включва застраховката на този линк. Стойността ѝ се равнява на 7% от стойността на избрания билет.
Освен това, можете да закупите билет/и на разсрочено плащане с 0% оскъпяване от TBI по една от две схеми на изплащане. Прочетете повече тук.

3. Информация за регулярните билети за Hills of Rock

В продажба са регулярни билети за изданието – можете да разгледате всички предимства и разлики тук. На разположение са стандартен тридневен билет на цена 200лв., еднодневен билет на цена 120лв., както и къмпинг билети. Имайте предвид, че всички лица под 18г. трябва да бъдат с придружител и попълнена декларация за придружител. Можете да я изтеглите и разпечатате от тази връзка.

4. Презаверка на билети за Hills of Rock

Всички притежатели на еднодневни, тридневни и къмпинг билети за отложените Hills of Rock 2020 и 2021 са длъжни да презаверят безплатно билетите си онлайн до ден преди началото на събитието. Пълна инструкция за процеса по презаверка прочетете в страницата „Презаверка на билети“.

1. Какво е разрешено да се внася в зоната на фестивала?
Като цяло в зоната на фестивала е разрешено внасянето само на лични вещи и дрехи. За ваше улеснение добавяме списък на някой разрешени неща, за които може да възникнат въпроси:
 • Слънцезащитен крем;
 • Репелент (препарат за предпазване от ухапване от насекоми) – да НЕ е под формата на аерозол/в опаковка под налягане;
 • Запалка;
 • Цигари / Е-цигари;
 • 0,5 л. пластмасова бутилка с вода;
 • Медикаменти (астма спрей, хапчета и др.);
 • Външна батерия за зареждане на телефон (POWERBANK);
 • Разтвор за контактни лещи;
 • Дезинфектант за ръце;
 • Инсулинова спринцовка (НЕ нормална спринцовка, а такава с много къса игла), максимално позволена е 1 спринцовка;
 • Малка бутилка инсулин.
2. Какво не бива да се внася в зоната на фестивала?
Имайте предвид, че ако притежавате един или повече от тези предмети, те ще Ви бъдат отнети при влизане в зоната на фестивала. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение. За да избегнете подобна ситуация, НЕ взимайте със себе си следните предмети и вещества:
 • Вещества, чиято употреба е забранена от закона;
 • Наркотични вещества и принадлежности за тяхната употреба;
 • Хладни, огнестрелни оръжия и други средства за самозащита (като например, но не само, всякакви размери ножове, газови пистолети, лютив спрей) или други опасни предмети, които могат да се използват като оръжия;
 • Запалими вещества или течности, включително аерозоли;
 • Маркери, спрейове;
 • Раници и чанти с вместимост по-голяма от 10 литра или около 35х25х12 см.
 • Стъклени и пластмасови контейнери, стъклени/метални/пластмасови бутилки, метални чаши и твърди опаковки;
 • Плюшени играчки;
 • Играчки с дистанционно управление като коли, самолети, хеликоптери и други подобни;
 • Храна и алкохол;
 • Вода за един човек в разфасовка по-голяма от 0,5 литра;
 • Балони, надуваеми топки, запалими сфери, летящи фенери, както и фризбита и други летящи дискове;
 • Чадъри, факли, пръчки (вкл. селфи стикове);
 • Обемисти предмети, столове, кутии, шалтета, спални чували и палатки;
 • Велосипеди, скейтборди, ховърборди, електрически скутери и други превозни средства;
 • Домашни животни, с изключения на кучета-водачи;
 • Лазери, лазерни писалки и сходни на тях светлинни устройства;
 • Водни пистолети, спрей бутилки и други, разпръскващи вода;
 • Музикални инструменти и озвучителни системи;
 • Мегафони;
 • Дронове и други летящи обекти;
 • Професионални камери и видеооборудване (такива камери, чийто обектив е сменяем);
 • Пиротехнически материали, вкл. фойерверки, бенгалски огън и др.;
 • Колани-вериги, обвити ремъци и колани със шипове (конусни шипове);
 • Флайери, които не са изрично разрешени от организатора.
Изброените по-горе предмети ще бъдат конфискувани на входа от охраната. Имайте предвид, че някои бижута или други мърчандайз артикули (като вериги, шипове и т.н.) също могат да бъдат счетени за опасни и да бъдат отнети на входа. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение! Организаторът запазва правото си да разшири списъка със забранени предмети по всяко време.

3. Разрешено ли е да се влиза и излиза от фестивалната зона?
Многократното влизане и излизане на фестивала е забранено най-вече от съображения за сигурност. При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието.

4. Може ли да се снима свободно? Позволено е да се снима САМО с телефон и фотоапарат тип „сапунерка“ (такъв, който не позволява смяна на обектива). Забранено е да се внася професионална или полупрофесионална фото или видео техника, както и дронове.

5. Мога ли да внасям храни и напитки? Забранено е внасянето на храни и напитки от всякакъв тип в рамките на фестивала. Там ще имате достъп до барове с храни и напитки. Позволено е внасянето на вода в разфасовки до 500ml на човек. В случай на екстремно високи температури е възможно това количество да бъде увеличено на 750ml.

Организатор Hills of Rock е Фест Тийм ЕООД.

Fest Team е промоутърска компания, чиито събития на живо събират над 100 000 души на година.
Компанията е организатор на най-големите музикални и танцови събития и фестивали в България. Дейността на дружеството е насочена основно към българската аудитория и в частност към чуждестранната.
Работата на екипа се отличава с високо-качественото изпълнение на проектите, както и следването на европейските тенденции и стандарти на работа, като това се разпознава на международно ниво.
Фест Тийм е единственият представител на Live Nation в България.
Част от проектите в портфолиото на компанията са фестивалите: Hills of Rock; Spice Music Festival; ARTE Feastival, Fanta Dance Festival, а от скоро и Street Food & Art Festival, както и концертите на: Lenny Kravitz, Sting, Five Finger Death Punch, Papa Roach, Hollywood Undead, Brayan Adams, Tom Jones, Lord of the rings: In Concert и др.

Проектът е част от инициативата Пловдив – Европейска столица на културата.

1. Ще има ли осигурен лекарски пункт?

На територията на фестивала ще бъдат позиционирани няколко лекарски екипа. Важно е да се информирате за тяхното местоположение от предварително изнесените информационни табла, за да сте подготвени, в случай на нужда.


2. Осигурен ли е равен достъп за хора в неравностойно положение?


Полагаме усилия, за да направим Фестивала достъпен за хора с увреждания.

Предвиден е отделен вход, така че да бъде максимално улеснено преминаването през главния вход на фестивала, както и специални тоалетни на лесно достъпни места.

При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!


3. Има ли къмпинг зона към фестивала?


Да, предвидена е къмпинг зона. Можете да прочетете повече тук.


4. Кога да дойда на Фестивала?


Имайте предвид, че е желателно да дойдете на място поне половин час преди започването на концертите в конкретния ден. Полагаме усилия, за да избегнем струпванията на хора, но имаме нужда от Вашето разбиране, за да улесни процеса още повече.


5. Какви са началният и крайният час на фестивала?


Часовете са ориентировъчни и могат да бъдат променени до началото на фестивала!
Hills of Rock 2022 започва официално на 21.07.2022 в 17:00ч. и приключва на 23.07.2022 около полунощ. Пълната програма по фестивални дни и изпълнители можете да разгледате в секция „Програма„.


6. Kъде да паркирам?


Имайте предвид, че Вашият билет за Фестивала не включва осигурено паркинг място. Паркинг местата около фестивала са ограничен брой. Горещо препоръчваме да използвате градски транспорт или такси.


7. Мога ли да взема допълнителен стол/детска количка/одеяло?


За да гарантираме комфорта на всички посетители, около всички сцени има достатъчно места за сядане. Не е препоръчително да взимате допълнителни столове, освен ако това не е изключително наложително.
На практика, не е забранено да дойдете с детска количка на събитието, но имайте предвид, че звукът е с много висока сила и това може сериозно да увреди слуха на Вашето дете.


8. Осигурен ли е безплатен достъп за деца?


Лица до 10 години включително (ненавършили 11г.) влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет. На влизане трябва да представите лична карта и билет за събитието. Ако нямате навършени 18 години, трябва да представите и декларация в 2 екземпляра, подписана от лицето което ви придружава. Декларации ще можете да попълните и на входа на събитието. Изтеглете декларацията от този линк.


9. Имам допълнителен въпрос/проблем. Как да се свържа с Вас?


Пишете ни на info@festteam.bg или на официалната ни страница във Facebook – следим редовно всички коментари, мнения и въпроси.

festteam
SOFIA SOLID се организира от Fest Team

с подкрепата на

с медийната подкрепа на
MetalHangar18.com